Kent Konseyi Tarım, Gıda ve Su Ürünleri Çalışma Grubu üreticiler, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, İBB personeli gibi farklı konularda çalışan uzman isimlerden oluşmaktadır. Özellikle pratik ve teorik bilgilerin kesişmesini, sorunların tespit edilmesini ve bu sorunlara dair ekoloji çerçevesinde bir çözümler üretilmesini önceliklendiriyoruz.

Hedefimiz sadece üretim ya da sadece tüketim değil. Tarım ve gıda sistemini bütüncül bir şekilde ele almayı, hem tarladan sofraya hem de atık yönetimi sayesinde sofradan yeniden tarlaya bir sistem önerebilmeyi, dünyadan örnekleri incelemeyi, karar alıcılara politika tavsiyelerinde bulunmayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımızı gıda egemenliği, gıda hakkı, güvencesi ve güvenliği gibi kavramları ve ekoloji perspektifini merkezimize alarak yürütüyoruz.

Moderatör:

KÜBRA KÜÇÜKERDEN KOÇAN

JÜLİDE ÇİLİNGİR